Новини
Увага!

На Хмельниччині з 1 квітня починається «сезон тиші»

Відповідно до останніх змін в екологічному законодавстві, у період масового розмноження диких тварин забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення раллі та інших змагань на транспортних засобах).

Підприємства, установи, організації і громадяни при здійсненні будь-якої діяльності, що впливає або може вплинути на стан тваринного світу, зобов’язані забезпечувати режим тиші.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області попереджає,  що на час «сезону тиші» в лісах Хмельниччини встановлюється контроль щодо недопущення підвищеного шуму в середовищах перебування диких тварин.

Водночас наголошуємо, що за порушення вимог вищезазначеної статті Закону передбачена адміністративна відповідальність за статтею 87 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Так, порушення вимог щодо охорони середовища перебування і шляхів міграції, переселення, акліматизації та схрещування диких тварин тягне за собою накладення штрафу на громадян від 510грн. до 850грн. і на посадових осіб – від  850грн. до 1190грн.

Автор: Адміністратор сайту