Новини
Суспільство

Хмельниччина спрямувала понад 8 мільйонів гривень екологічного податку

За забруднення навколишнього середовища суб’єкти господарської діяльності Хмельницької області впродовж січня-березня 2017 року перерахували до зведеного бюджету 8,4 мільйона гривень екологічного податку. Згідно розподілу коштів із загальної суми надходжень на охорону довкілля до місцевих бюджетів краю надійшло  6,7 мільйонів гривень до державного бюджету – 1,7 мільйона гривень.
Якщо порівнювати з відповідним періодом 2016 року, то на оздоровлення довкілля на Хмельниччині спрямовано у півтора рази більше коштів. На сьогодні в області платниками екологічного податку є понад 2 тисячі юридичних та фізичних осіб регіону.
Також позитивна динаміка спостерігається і щодо збору за спеціальне використання лісових ресурсів. Так, за три перші місяці звітного року до зведеного бюджету надійшло 7,1 мільйона гривень цього платежу. Зросла, проти минулорічного, і сума рентної плати за користування надрами становить  11 мільйонів гривень. За використання води платники нашого краю перерахували 8,4 мільйона гривень рентної плати за спеціальне водокористування. Усі ці суми значно перевищують відповідні минулорічні показники.
Додамо, ресурсні платежі в Україні окрім того, що є одним із  джерел дохідної частини бюджетів, використовуються у подальшому для здійснення державою природоохоронної та ресурсовідтворювальної діяльності.

Автор: Адміністратор сайту