Новини
Кримінал

Столична поліція затримала 22-річного подолянина з арсеналом боєприпасів

На станції метро «Вокзальна» працівники поліції виявили у підозрілогочоловіка п’ять гранат, дев’ять запалів, димову шашку, 100 патронів і два ножі.

Подія трапилася на території столичної підземки. Працівник управління поліціїметрополітену, який ніс службу на станції метро «Вокзальна», помітив у вестибюліпідозрілого молодика та запросив до кімнати поліції. Під час особистого оглядуслідчо-оперативна група виявила у його сумці димову шашку, сотню патронівкалібру 7,62 мм, дві гранати Ф-1, три гранати РГД-5, 9 запалів та два ножі.

Правоохоронці встановили особу зловмисника – це 22-річний уродженець Хмельниччини, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. Слідству молодик повідомив, що знайшов боєприпаси у поїзді, в якому нещодавноїхав.

Слідчим відділом управління поліції метрополітену Головного управлінняНаціональної поліції у місті Києві розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховимиречовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Вилучені боєприпаси відправлені на експертне дослідження. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Києва

Автор: Адміністратор сайту