Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому обговорили спільний план дій щодо розвитку інфраструктури ринків

Хмельницькі ринки залишаються вагомою складовою наповнення бюджету міста і традиційною базою його подальшого розвитку. Поглибленню співпраці між міською владою та ринками міста з питань розвитку інфраструктури, поліпшенню умов здійснення підприємницької діяльності була присвячена чергова зустріч керівництва міста з представниками громадської організації «Асоціація Хмельницьких ринків» та керівниками ринків міста.

Учасники зібрання, яке проходило під головуванням заступника міського голови Володимира Гончарука, обговорили проблемні питання, що стосувалися створення належних умов для роботи ринків, а саме: облаштування нових парковок для автомобілів, зовнішнього освітлення, убезпечення дорожнього руху на Львівському шосе, капітального ремонту єдиного в ринковому масиві водогону, омолодження дерев тощо, повідомляє прес-служба міської ради.

Заступник міського голови Володимир Гончарук поінформував керівників ринкових структур, які входять до «Асоціації Хмельницьких ринків», про зустрічні кроки міської влади, наголосивши що допомога у вирішенні проблемних питань надаватиметься у межах її повноважень та реальних можливостей. Зокрема, уже вирішується питання капітального ремонту вулиці, провулку та проїзду Геологів.
«Управління житлово-комунального господарства готує необхідну документацію і ми в середині року, коли буде менше завантаження ринків, спробуємо ці ремонтні роботи виконати задля нормального руху автомобілів і пішоходів,  – зазначив Володимир Гончарук. – Паралельно буде піднято питання по ремонту водогону. У другій половині року також плануємо покращити зовнішнє освітлення на Львівському шосе, яке дотичне до  ринків, від Фельштинського переїзду до будинку № 14. Але основне – це Стратегія розвитку міста, яку потрібно сформувати. Від вас також має йти ініціатива».
Заступник міського голови запросив керівників ринків до участі у першому Форумі економічного розвитку міста Хмельницького, який відбудеться 27 квітня, аби висловити своє бачення перспектив розвитку інфраструктури ринків і міста в цілому.
«Кожен з вас щось планує, робить якісь капіталовкладення в ринки, так само і міська влада має плани. Ми повинні усі ці візії об’єднати і рухатись вперед» – наголосив Володимир Гончарук.
У ході зустрічі наголошувалося на сумлінності платників податків з ринків, чіткому дотриманні ними правил торгівлі, на належних взаєминах адміністрацій ринків з найманими працівниками.

Автор: Тетяна Новак