Новини
Інфраструктура

Доля Хмельницького аеропорту знову зависла в повітрі

Будівництво нового корпусу обласної дитячої лікарні визначили пріоритетним на 2017-2019 роки. Під час одинадцятої сесії обласної ради депутати проголосували за це рішення одностайно.
Головний лікар закладу Віра Руда стверджує, новий корпус вже давно необхідний. Адже наразі за оцінками Міністерства охорони здоров’я, застаріла база не відповідає нормам.
Щороку в обласній лікарні амбулаторно лікується 48 тисяч дітей, 7,5 тисяч – стаціонарно. У 2011 році обласна рада приймала рішення щодо створення повноцінної лікарні. Та до сьогодні ніяких змін не відбувалось. Тож депутати одноголосно підтримали рішення про будівництво нового корпусу. Щоправда, на роботи потрібно від 250 до 400 мільйонів гривень. Обранці пропонували створити сучасний інвестиційний проект, аби скористатись різними шляхами фінансування. Колишній мер Хмельницького Сергій Мельник переконаний, наразі головне створити неонатальний корпус і поліклініку. І порадив колегам взяти участь у фінансуванні програм регіонального розвитку, аби залучити кошти Європейського союзу на будівництво нового корпусу.
Нардеп запропонував обласній адміністрації створити такий проект до 1 травня поточного року. А голова облради взяв на себе координацію всіх процесів.
А от з наступним важливим питанням депутатам згоди так і не вдалося дійти. Знову обговорювали долю хмельницького летовища. Щорічно з бюджету області на погашення богів із заробітної плати та сплату податків виділяють близько 3-х мільйонів гривень. Гроші сплачують, та аеропорт не діє. Крім того, голова обласної ради Михайло Загородний розказав, що під час зустрічі в міністерстві інфраструктури йому дали зрозуміти, що держава підтримки в розвитку летовища не надасть, оскільки не бачить його майбутнього. Тож після довгих дискусій депутати вирішили створити робочу групу за участю всіх фракцій і повернутись до питання Хмельницького аеропорту на черговій сесії вже в травні.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак