Новини
Події

Мешканці двох багатоповерхівок у Хмельницькому платили за електропостачання, але залишилися без світла

 Півсотні людей  днями  вийшли ввечері зі своїх квартир на дорогу і перекрили рух. Сталося це Хмельницькому на проспекті Миру.  Люди, незадоволені тим, що двом будинкам на вулиці Перемоги відключили електропостачання, поблизу костелу влаштували акцію на пішохідному переході на знак протесту. Міську владу протестувальники про зібрання не повідомили, тому перекриття вулиці стао несподіванкою для усіх. З’ясовувати причину зупинки руху транспорту приїхали патрульні.
Все це тривало кілька годин поспіль. Мешканці двох будинків за адресами вулиця Перемоги 8/3 та 8/4 кажуть – це єдиний вихід, аби влада звернула на них увагу. Вони переконують, що електрика у них періодично зникає, а тепер два будинки відімкнули від мережі на невизначений час.
Чимало містян потрапили у пастку, адже доїхали до перекритої дороги й мусили шукати інші шляхи для об’їзду. Потестувальни ж просять зрозуміти їх непросту ситуацію.
Проблема полягаає у тому, що їх будинки фактично і досі не здані в експлуатацію за всіма вимогами. А відтак за використану електроенергію люди сплачують не в «Обленерго», а приватному підприємству «Поділля будінвест».
Наразі ж пана, якому гроші “давали у руки», знайти не можуть.
У міській раді на вечірні події відреагували. Міський очільник мешканцям будинку може хіба що поспівчувати: впливати ані на приватних підприємців, ані на «Обленерго» він повноважень не має.
Вирішувати господарські спори потрібно через суд. Втім, і «Обленерго» на протест відреагувало – світло мешканцям буднків таки підключили. Та міський голова просить хмельничан бути обережними під час придбання житла. Якщо ж заселилися у будинок, не зданий в експлуатацію, – нарікайте на себе. У іншому випадку завтра усе місто може зупинится через недалекоглядність кількох десятків містян.
За матеріалами каналу “Ексклюзив”

Автор: Алла Самойленко