Новини
Суспільство

На Хмельниччині готуються до нерестового періоду

З 1 квітня стартує операція “Нерест-2017”. Саме у цей період питання браконьєства особливо актуальне. Пробема хвилює не тільки чиновників, але й широкий загал. Представники громадськості виявляють чималу зацікавленість у спільних рибоохоронних рейдах, аби упередити вчинення правопорушень в сфері охорони водних біоресурсів та боротьбі із незаконним вилученням водних біоресурсів. Громадські організації заявляють, що необхідно посилити контроль та навести порядок на водоймах – як орендованих так і загального користування, аби припинити численні порушення, які мають місце на водоймах Хммельницької області.

Про це говорили на нараді, на якій були присутні заступник голови ОДА Володимир Кальніченко, представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області, органу рибоохорони, користувачі, які здійснюють господарську діяльність в даній галузі та громадськість.

 

На нараді затверджено План спільних заходів Управління охорони, використання та відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Хмельницькій області з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, Головним Управлінням національної поліції в Хмельницькій області та Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області під час операції “Нерест” у 2017 році, яким затверджено заходи щодо посилення контролю за охороною рибних запасів та інших водних біоресурсів у період весняно-літньої заборони на вилов риби.

На завершення наради учасники наголосили на тому, що любительська риболовля у нерестовий період дозволена лише на спеціально визначених ділянках водойм однією поплавковою або донною вудкою і тільки з берега. Також пересуватися по воді буде дозволено лише суднам охорони водних біоресурсів.

Згідно Кодексу України про адміністративні порушення громадяни, які порушили правила вилову риби, заплатять штраф.

 

Інформація Хмельницької ОДА

Автор: Алла Самойленко