Новини
Суспільство

На Хмельниччині під замовлення роботодавців навчають безробітних новим професіям

Головною метою професійного навчання зареєстрованих безробітних є максимально швидка підготовка фахівців з високим рівнем професійної кваліфікації, зорієнтованих на конкретні робочі місця. Тому рівень організації професійного навчання під замовлення роботодавців  становить 96,4% від загальної чисельності безробітних, які проходили навчання у січні – лютому 2017 року, повідомляють у  Хмельницькому ОЦЗ.

З метою сприяння працевлаштуванню безробітних Хмельницькою обласною службою зайнятості здійснювалося навчання 1544 безробітних за 150 професіями та напрямами, з них підготовка і перепідготовка за 21 робітничою професією, підвищення кваліфікації за 143 професіями та напрямами на замовлення 505 роботодавців.

Так, для потреб одного з сільськогосподарських  підприємств області,  до  складу  якого  входять  декілька  підприємств Чемеровецького, Кам’янець-Подільського, Волочиського, Хмельницького районів, проходили професійне навчання 28 осіб за професіями: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, водій автотранспортних засобів, електрогазозварник  та за напрямом „Експлуатація новітніх видів автотранспортних засобів та тракторів”.

Шепетівським МРЦЗ організовано підвищення кваліфікації шляхом стажування 21 особи за 13 професіями,  у Волочиському районі проходили навчання 32 безробітних. На Красилівщині  забезпечено підвищення кваліфікації на категорії “В1” та “Е1” 14 трактористів-машиністів  сільськогосподарського виробництва. Для швейного підприємства у Кам’янці-Подільському проходили навчання 14 швачок,  2 вишивальники, 1 кравець та 8 оформлювачів готової продукції і т.д.

Протягом двох місяців поточного року уже працевлаштовано 85,0% безробітних, які закінчили навчання під замовлення роботодавців.

Автор: Алла Самойленко