Новини
Кримінал

Обікрав, поки товариш спав

До Дунаєвецького відділу поліції надійшло повідомлення від 44-річного дунаївчанина, про те, що з його квартири зник ноутбук «Acer Aspire». Правоохоронці встановили, що крадіжку скоїв 27-річний знайомий потерпілого.
Того вечора зловмисник ішов від свого друга, з яким добряче почаркували. Спускаючись сходами, молодик згадав, що у цьому ж під’їзді проживає ще один його знайомий. Вирішив і його навідати. Двері квартири виявилися незамкненими. Молодик зайшовши у квартиру, де побачив сплячого господаря, який на його привітання не відреагував. Оглянувши кімнату, хлопець побачив ноутбук, який і прихопив з собою та поїхав у Кам’янець-Подільський до друзів.
Наступного ранку молодик здав ноутбук у ломбард за 206 гривень, які витратив на випивку із приятелями. Зустрівши свою подругу, він їй розповів, де можна майже за безцінь купити хороший ноут. Дівчина прислухалась до поради і викупила його, але не довго тішилась вигідним придбанням — ноутбук вилучили правоохоронці. Після проведення експертизи його повернуть власнику.
Матеріали кримінального провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України з обвинувальним актом вже направлено до суду. Зловмиснику може загрожувати покарання у вигляді накладення штрафу, громадських або виправних робіт, арешту або позбавлення волі на строк до 3 років.

Автор: Тетяна Новак