Новини
Дозвілля

У Старій Синяві відбувся обласний молодіжний читацький форум

Щорічно в останній тиждень березня  в нашій державі  проводиться Всеукраїнський  тиждень юнацької книги, метою якого є популяризація книги серед молоді.

В рамках заходів, приурочених тижню юнацької книги, 24 березня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбувся обласний молодіжний читацький форум «Будь сучасним – читай українське».

Учасники форуму поділилися своїми думками про роль книги і бібліотеки в їхньому житті. Найактивниші читачі бібліотеки розповіли свої враження від прочитаних книг та порадили присутнім, що прочитати.

«Напевно, багато хто вважає, що молодь зараз не цікавиться книгою, і що читати зараз не модно. Проте я сьогодні ще раз переконалася, що наша молодь багато читає, що читати – модно завжди, і не лише модно, а й дуже корисно. По-перше, ти збагачуєш свій словниковий запас; по-друге, ти цікавий своєму співрозмовнику, адже можеш говорити на будь-яку тему. І саме головне, що тим молодим людям, хто багато читає,  книга дала змогу усвідомити, що слово – найголовніша зброя. Словом можна досягти навіть неможливого, розв’язати серйозні проблеми.  Як шкода, що люди це інколи забувають і надають перевагу не спілкуванню, а фізичній силі чи агресії. Я хочу побажати вам усім, щоб книги, газети, журнали  стали для вас справжніми друзями, порадниками, учителями» – відзначила заступник Старосинявського селищного голови С.Лакуста.

В ході роботи форуму було представлено книжкову виставку «Будь сучасним – читай українське», фотосушку «Читай з нами!».

На завершення організатори пригостили всіх учасників смачними цукерками з висловами про книгу.

Автор: Тетяна Новак