Новини
Бізнес

«МРІЯ Агрохолдинг» розпочав посівну кампанію

Агрохолдинг «МРІЯ» розпочав посів ярих культур під урожай 2017 року. Роботи стартували в Чернівецькій області, де зараз вже відбувається посів ярого ячменю. Через потепління та сприятливі погодні умови посівна розпочалася тут раніше запланованих термінів. На черзі – Тернопільська та Івано-Франківська області.

При посіві ярого ячменю «МРІЯ» використовує власне насіння 1-ї та 2-ї репродукції. «У нас є своє якісне насіння ячменю, тому в цьому році ми прийняли рішення замінити ним яру пшеницю, насіння якої нам необхідно закуповувати, – коментує операційний директор «МРІЇ» Андрій Григоров. – Це дає нам можливість заощадити на затратах. Тим більше, в останні роки в Україні значно скоротилися площі посівів ячменю через зменшення поголів’я худоби. Так що, кон’юнктура для нас сприятлива».

Під ярий ячмінь у цьому році в структурі посівів «МРІЇ» заплановано 6 тис. га. Паралельно із посівом ячменю Агрохолдинг буде сіяти горох на площі 500 га в Тернопільській області. Також у структурі посівних площ – 4 тис. га ярого ріпаку.

На початку квітня Компанія планує почати посів соняшнику на площі 32 тис. га, а також цукрового буряку на 3,5 тис. га. Традиційно Агрохолдинг «МРІЯ» сіятиме кукурудзу і сою на площі 20,3 тис. га і 17 тис. га відповідно. Під інші ярі культури на сьогоднішній день відведено 2 тис. га.

Автор: Тетяна Новак