Новини
Події

У Хмельницькому говорили про те, як зробити державні тендери чесними

Вперше у Хмельницькому відбувся семінар-практикум у рамках проекту «Сприяння прозорості державних закупівель у Західній Україні», проведений  громадською організацією «Жіночий антикорупційний рух» та центром «Соціальне партнерство»
Діалог базувався на реалізації положення про те, що немає державних коштів а є гроші платників податків, які потрібно використовувати прозоро, ощадливо і ефективно. Тому розмова за «круглим столом» викликала великий інтерес у бізнесу, журналістів, громадських активістів та платників податків.
Фахівці Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області також взяли активну участь у заході, оскільки реалізація податкової та митної політики передбачає не лише системне та ритмічне наповнення бюджетів сіх рівнів, але й чіткий та ефективний контроль за використанням бюджетних коштів, у тому числі й здійснення адекватних контрольно-перевірочних заходів з упередження протиправного їх використання. Йшлося також про використання інформаційних можливостей Інтернет-порталу ДФС  щодо перевірки бізнес-партнерів та забезпечення інших сервісних функцій.
Важливо, що учасники семінару-практикуму обговорили комплекс питань, пов‘язаних зі здійсненням тендерних процедур та використанням публічних коштів. Зокрема, особливий інтерес викликав розгляд проблематики з  моніторингу та оскарження порушень по тендерах, виявлення та оскарження порушень у даній сфері, підготовку та публікацію антикорупційних журналістких розслідувань в рамках пректу «За чесний тендер».
«Сьогоднішня наша розмова це лише початок забезпечення дієвого громадського контролю у царині використання коштів з бюджету. Очевидно, що тут існує чимало пробілів, які використовують нечесні на руку учасники тендерних процедур. Разом ми зможемо зробити цей процес справді прозорим, спрямованим на забезпечення соціально-економічних потреб громади регіону, міста чи села. У нас все обов‘язково вийде», – зазначила відомий на Хмельниччині громадський активіст Олена Покотило.

Інформація ТО ДФС у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко