Новини
Події

У Красилові грабіжники розжилися грошима і трьома кілограмами золота

Пограбування сталося 24 квітня 2015 року в райцентрі Красилів. Двоє зловмисників, одягнувши маски, проникли в будинок місцевих підприємців. У цей час 48-річна господиня та її малолітній син були вдома одні. Нападники осліпили жінку сльозогінним газом, а потім почали бити та душити її, вимагаючи гроші.

Побоюючись за власне життя та життя свого сина, жінка погодилась віддати усі цінності. Вона відчинила сейф, звідки розбійники забрали золоті вироби вагою більше 3 кілограми, 2 кілограми срібла, а також 10 тисяч доларів США та півтисячі євро. Після цього злодії відвели жінку та її сина у ванну кімнату, зв’язали їх та поспішно покинули будинок, не залишивши за собою практично ніяких слідів.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів правоохоронцям за деякий час вдалося встановити зловмисників та затримати їх. Розбійниками виявились двоє раніше судимих мешканців Хмельницької області 32 та 43 років. Усі коштовності вони здали у ломбарди, а гроші розділили між собою. Крім того, один із них є наркозалежним. Під час обшуку у нього в будинку вилучили канабіс та макову соломку.

Нещодавно суд розглянув матеріали кримінального провадження і визнав підсудних винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України, а одного із них обвинуватив ще й за ч. 1 ст. 309 ККУ за незаконне зберігання наркотиків. Обом чоловікам дали по 11 років позбавлення волі з конфіскацією усього майна, окрім житла, повідомляють у поліції Хмельницької області.

 

Автор: Алла Самойленко