Новини
Здоров’я

У Хмельницькому обласному онкодиспансері запрацював новий сучасний маммограф

На сьогодні він єдиний на Хмельниччині, що відповідає усім вимогам часу.

Відтепер зробити сучасне маммологічне дослідження молочної залози стало цілком реальним і безкоштовним. Достатньо звернутися до рентгенологічного відділення Хмельницького обласного онкологічного диспансеру.

За словами заступника головного лікаря ХООД Тетяни Закрижевської, коштує цей комплект маммографічного обладнання 4 млн. 436 тисяч гривень, Вироблений він у Німеччині у 2016 році. Кошти на придбання були виділені зі спеціального фонду Хмельницької обласної ради відповідно до «Обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року», повідомляє сайт Хмельницької ОДА.

Головний позаштатний маммолог Департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА Ігор Дробнер запевнив, що чим сучасніший маммограф – тим краще, оскільки дослідження дуже важливе, і пухлини невеликого розміру можна діагностувати саме за допомогою маммографії. Лікар запевняє, що для раннього встановлення діагнозу та початку своєчасного лікування, інформативність отриманого зображення відіграє вирішальну роль. Бо, як відомо, пухлина розвивається досить швидко, а рак молочної залози у жінок – на першому місці серед причин смертності у Хмельницькій області.

Загалом, на території нашого краю є ще 2 маммографи. Обидва якісні і справні, але не настільки сучасні. Вони обслуговують пацієнток у Кам`янець-Подільській міській лікарні та Кам`янець-Подільській ЦРЛ.

 

Читайте також: На території одного з комунальних підприємств знайшовся втрачений символ Шепетівки

 

Автор: Адміністратор сайту