Новини
Суспільство

На Кам’янеччині замість нічного закладу селяни планують облаштувати бібліотеку і клуб

Про те, що Гуменецька ОТГ придбала приміщення колишнього нічного клубу «Клубнічка» в с.Голосків, та ще й за понад мільйон гривень, повідомлялося раніше. Ця новина викликала неабиякий розголос і обговорення, поширювалося багато чуток. Говорили, що, придбавши «Клубнічку», громада й надалі зароблятиме на нічному клубі, репутація якого була, м’яко кажучи, сумнівною. Інші казали, що краще б ці кошти витратили на школи чи ремонт доріг, а не вкладали у стіни.

Про подальшу долю закладу розповіла начальник відділу освіти, культури, спорту та туризму Гуменецької сільської ради Лілії Срібняк. Вона повідомила, що у придбаному приміщенні планують обладнати Голосківський клуб, перенести бібліотеку, яка нині розташована в приміщенні, що потребує капітального ремонту, та кабінет для старости громади.
– Так сталося, що досі в Голоскові, де проживають майже дві тисячі осіб, не було клубу. Люди не мали де зібратися ні для обговорення проблем громади, ні для святкувань. Торік на свято села артисти проводили концерт для мешканців на вулиці, але урочистості розігнав банальний дощ. Подарунки людям роздавали під зливою.
Тоді й вирішили: треба щось із цим робити. Нещодавно під час сесії Гуменецької сільської ради виділили гроші на придбання приміщення колишнього нічного клубу.
Його загальна площа становить 705,2 кв.м. Воно в добротному стані, має всі комунікації, тому така ціна за нього адекватна. Крім того, площа приміщення дозволяє переобладнати частину будівлі під амбулаторію сімейної медицини, де можна розмістити палати денного стаціонару. Якби придбали щось інше і дешевше, то не меншу суму довелося б витратити на ремонт. Звісно, доведеться переобладнувати окремі кабінети, але це потягне мінімальні витрати.

 

Джерело: “Подолянин”

Автор: Алла Самойленко