Новини
Політика

Роман Мацола з робочими візитом побував на Полонщині та Славутчині

Аби з перших вуст дізнатися про проблеми мешканців сільських громад, народний депутат Роман Мацола постійно спілкується з людьми на місцях. Цього разу свій робочий тиждень Роман Миколайович розпочав робочими зустрічами на Полонщині та Славутчині.

Народний депутат побував у Сасанівці, Микулині та Воробіївці, Полонського району. Спілкувався з активом сільських громад, прозвітував за свою роботу у 2016 році, відповідав на запитання про депутатську роботу, залучення коштів з державного бюджету на округ, де його обрали, та про завдання, над якими нині працюють у Верховній Раді. Однією з ключових тем на зустрічах була децентралізація, її перебіг, складнощі, а головне – можливості, які отримують місцеві громади для соціально-економічного розвитку. Роман Миколайович розповів про прийнятий у березні закон, яким спрощено процедуру об’єднання громад.

Також депутат поінформував про плани вирішення питання, яке часто цікавить селян, зокрема, про законопроект, за яким землями за межами населених пунктів  мають розпоряджатися саме місцеві громади, а не у столиці чи обласному центрі.

Роман Мацола завжди прислухається до думки простих людей, адже саме їх вважає своїм «керівництвом» і роботодавцем. Тому на зустрічах з селянами Роман Миколайович цікавився їхньою думкою про проекти та об’єкти, які потрібно реалізувати для громади у першу чергу. Мешканці Сасанівки ще радитимуться, після чого подадуть депутату свої пріоритети. У Микулині дійшли згоди, що в першу чергу варто замінити вікна у дитячому садочку. У Воробіївці проблеми складніші. Потрібно відремонтувати греблю, яка одночасно є і дорогою до села, але ще навіть немає проектно-кошторисної документації. Також селяни просять допомогти із залученням коштів на ремонт амбулаторії. Обіцянок Роман Мацолане давав, лише сказав, що докладе усіх зусиль, аби потреби людей були задоволені. При цьому зазначив, що багато залежить і від їх активності.

На одній із зустрічей прозвучала фраза, що Роман Мацола- перший народний депутат, якого люди вживу побачили у своєму селі, тому вони відчувають, що щось в країні все-таки змінюється в кращу сторону. В тому числі й завдяки старанням Романа Миколайовича. До речі, не лише виборці, але і незалежна громадська організація «Опора» нещодавно визнала, що наш депутат є одним із найактивніших мажоритарників.

Тому можна очікувати, що справи у згаданих громадах будуть налагоджуватись. Та й активна участь місцевої влади, підприємців та активістів сприятиме кращим результатам та розвитку.

Також у понеділок Роман Мацола побував у с.Крупець, що на Славутчині, де зустрівся з керівником місцевого фермерського господарства Віктором Кучевським. Депутат відзначив, що керівник ФГ Віктор Анатолійович  – смілива та ініціативна людина. Кілька років тому, втративши роботу, він розпочав власну справу практично з нуля. Сьогодні ферма ще невеличка, але поступово розвивається. А керівник, при невеликій підтримці, готовий створювати додаткові робочі місця, і взяти на роботу хлопців, які повернулися з АТО.

Роман Мацола вважає, що таким ініціативним людям держава повинна надавати всіляку підтримку: організаційну, фінансову, інформаційну.

Автор: Алла Самойленко