Новини
Події

“Зелена експедиція” у Славуті

Минулої п’ятниці  у рамках робочої поїздки «Зелена експедиція» Славуту відвідала делегація за участю народних депутатів з міжфракційного об’єднання «Зелена енергія змін», учасників екоклубу, науковців та експертів з питань енергозбереження за підтримки фонду ім. Ганріха Бьолля та фонду Белона, ін.

Поїздка мала на меті підвищити обізнаність щодо розвитку зеленого сектору енергетики, економіки та актуалізувати вирішення екологічних проблем.

Учасники експедиції завітали до котельні «Сонячна», де разом із начальником КП «Славутське ЖКО» Василем Яцюком та першим заступником міського голови Сергієм Микульським проінспектували роботу одного з котлів на основі альтернативних видах палива (тирса, дерев’яні пелети), ознайомилися із побудинковим обліком тепла у місті, запровадженими заходами із енергоефективності тощо.

У залі засідань виконавчого комітету Славутської міської ради гостям був презентований проект «Револьверний фонд у м. Славута» – механізм надання фінансової допомоги на заходи з енергозбереження, проведену роботу, подальші можливості.

Славута стала одним із пунктів Другого туру «Зеленої експедиції» – подорожі народних депутатів, громадських активістів, науковців та журналістів Волинською, Рівненською та Хмельницькою областями.

Інформація прес-служби Славутського МВК

Автор: Алла Самойленко