Новини
Суспільство

На головній площі Хмельницького молилися за єдність і мир

Хмельничани, які відвідують різні церкви та сповідують різну віру, об’єдналися сьогодні, 5 квітня, у спільній молитві. Сотні людей на головному майдані міста просили у Бога миру і єдності.

«У Хмельницькому завершується естафета великої молитви за об’єднання в мирі всіх нас українців і за встановлення справедливого миру, за вилікування поранених, визволення полонених, за всіх тих, кого підступна війна розкидала по всіх куточках країни. Сьогодні незвичайна молитва – ми помолимося з нашими дітьми, з нашим майбутнім. Ми надіємося, що їхня молитва, тих, кого гріх найменше торкнувся, швидше дійде до Бога», – сказав голова Духовної ради, митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній Махота.

Крім представників різних конфесій, слова до Бога говорили діти. «Щоб не було війни, щоб не лилася кров, щоб татусі, які воюють, швидше повернулися з перемогою», – так розпочав молитву один із маленьких хмельничан.

«На війні люди переглядають своє сприйняття. Там невіруючих немає. Моляться, самі моляться, своїми словами. Як тривога  – то до Бога. Це вже 4 рік ми раз чи два рази в місяць їздимо до бійців. Хлопці чекають, гарно зустрічають. Це нормально, коли є священик на війні», – розповідає військовий капелан церкви «Зоря життя» Андрій.

Молитва сильніша тоді, коли вона спільна: саме тому представники різних конфесій у центрі міста просили того, про що мріють українці вже кілька років. Закінчився спільний молебень духовним гімном України «Боже великий єдиний, нам Україну храни».

 

Читайте також: У Хмельницькому презентували “Молитовник православних вірян”

Автор: Тетяна Новак