Новини
Суспільство

Міська влада Хмельницького планує допомагати підприємцям розвивати бізнес

Значну частку бюджетних надходжень до казни Хмельницького – 46% – складають платежі підприємців міста. Тому  дуже важливим є створення максимально сприятливих умов для розвитку бізнесу та ведення підприємницької діяльності.

Спрощення роботи дозвільної системи, зручність надання адміністративних послуг, прозорість механізму передачі в оренду земельних ділянок, приміщень комунальної власності – ось неповний перелік того, що планується зробити у Хмельницькому. Для цього створена програма розвитку та сприяння підприємництву у місті. На реалізацію нової програми передбачені немалі кошти. Левова частка коштів піде на надання пільг підприємцям, які створюватимуть нові робочі місця для хмельничан. Гроші надаватимуться для відшкодування відсотків по кредитах на створення виробництва.

На думку представників міської влади, це стимулюватиме розвиток місцевого підприємництва. Говорять, що незабаром на торгових точках Хмельницького навіть з’являться стенди, де пропонуватимуться товари виключно місцевого виробництва.

Планується також залучення іноземних інвесторів.

Докладніше – у сюжеті ТРК «Місто»

 

Автор: Алла Самойленко