Новини
Суспільство

У Новоушицькому районі говорили про попередження насильства в сім’ї

У Новоушицькій РДА відбулось засідання координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильству в сім’ї та протидії та протидії торгівлі людьми.
На порядок денний було винесено 2 питання: про виконання Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» та про виконання Закону України «Про охорону дитинства».
З цих питань координують роботу відділ у справах сім’ї управління соціального захисту населення райдержадміністрації, служба у справах дітей райдержадміністрації, центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, сектор превенції Новоушицького відділення поліції. Служби проводять профілактичну та роз’яснювальну роботу з метою попередження насильства в сім’ї, надають психологічні, юридичні, соціально-педагогічні та інші послуги членам сімей, в яких було вчинено насильство або існує реальна загроза його вчинення.

Протягом І кварталу було проведено роботу в 4 сім’ях, в яких було вчинено насильство. На обліку в Новоушицькому відділенні поліції перебуває 32 особи, які вчинили насильство в сім’ї, 3 із яких – жінки. 

Станом на 31 березня 2017 року в районі проживає 257 багатодітний сімей, в яких виховується 850 дітей. Батькам та дітям таких сімей видаються відповідні посвідчення. Наразі видано 64 посвідчення для батьків та 77 для дітей.
Станом на 1 квітня на первинному обліку в службі у справах дітей перебуває 61 дитина, з них 31 – діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування та 30 дітей, які проживають у сім’ях, у яких батьки або особи, що їх замінюють, ухиляються від виконання батьківських обов’язків.
Протягом звітного періоду випадків вчинення фізичного, психологічного, сексуального або економічного насильства стосовно дитини в сім’ї не було.

 

Джерело

Автор: Алла Самойленко