Новини
Кримінал

У Шепетівці 2,1 га землі продали за заниженою ціною

Як встановила Шепетівська міська прокуратура, у червні 2015 року рішенням міської ради було вирішено продати фізичній особі – орендарю земельної ділянки 2,1 га землі, яка була надана в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.
Землі промисловості, розташовані у центрі міста Шепетівки, відчужено за 311 тис. грн., тобто за ціною близько 14 грн. за квадратний метр. Водночас, встановлено, що вартість вказаної землі занижена близько на 2 млн. грн. Внаслідок цього місцевий бюджет недоотримав значну суму коштів.
За цим фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки), повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
«Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділу Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області», – повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.
Проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Автор: Тетяна Новак