Новини
Кримінал

Через 40 мільйонів «боргу» підозрювана у шахрайстві хмельничанка затримається у СІЗО ще на 2 місяці

Хмельницький міськрайонний суд 6 квітня продовжив розглядати провадження щодо підприємиці, яку підозрюють у шахрайстві в особливо великих розмірах. Жінці загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як встановило слідство, хмельничанка Юлія Богонос взяла у борг 40 мільйонів гривень, та намагалась втекти.  Жінку підозрюють у тому, що  зловживаючи довірою, вона обдурила 25 осіб, серед яких жителі Хмельницької, Житомирської, Рівненської, Херсонської та Черкаської областей.

Потерпілих на засідання прийшло небагато, однак вони розповіли журналістам, що підсудна винна більше грошей різним людям: підприємцям, лікарям, валютникам, друзям і навіть родичам. Не всі звернулися в поліцію, бо багато хто давав у борг без жодного документального підтвердження.

Оскільки строк запобіжного заходу, обраного Юлії Богонос, завершується 10 квітня, суд розглянув питання щодо його продовження.

На думку прокурора Алли Сівко, звільнити з-під варти Богонос ризиковано, бо вона постійного місця проживання не має, як і місця роботи, та підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину. Враховуючи,  що підозрювана була в розшуку, прокурор просила арешт продовжити ще на 2 місяці. Потерпілі з думкою прокурора погодилися одноголосно.

Після цього захисниця підсудної заявила, що у суду упереджене ставлення до Богонос. Адвокат вважає рішення щодо продовження тримання під вартою поверхневим, а ризики голослівними.

«Суд визначив 19 мільйонів гривень застави. Що це за сума? Прокурор каже, що Богонос  може впливати на свідків чи переховуватися. Якщо вона заплатить заставу, і вийде, то що, вже не буде впливати на свідків? Це нелогічно», – переконана захисниця.

Справу по суті так і не почали розглядати. У зв’язку з неявкою одного із двох захисників підозрюваної, засідання відклали до 21 квітня.

Автор: Тетяна Новак