Новини
Події

Хмельницький таксист “спалився” на чекові

До 16 квітня 2017 року тривають  заходи державного контролю за автомобільними перевізниками, що надають послуги з перевезення пасажирів на таксі. Виявлено досить велика кількість порушень, які допускають таксисти. Ці факти фіксуються, порушники притягуються до відповідаьності.

Нещодавно набрала законної сили постанова суду, якою притягнули до адміністративної відповідальності водія за здійснення ним перевезення пасажирів без ліцензії.
У патрульній поліції розповідають, що восени  2016 року, близько 1-ї години ночі, на службу 102 звернулась особа та повідомила про те, що стала свідком ймовірного порушення порядку провадження господарської діяльності таксистом, який приїхав на його виклик.
Заявник повідомив, що таксист відмовився надати йому чек за надані послуги, тому у чоловіка виникла підозра, що водій здійснює перевезення нелегально.
На вимогу патрульних пред’явити необхідні документи, які дають право здійснювати господарську діяльність по перевезенню пасажирів, водій не реагував. Поліціянти склали на водія таксі протокол за частиною 1 статті 164 КУпАП “Порушення порядку провадження господарської діяльності”.
У судовому засіданні  водій свою вину у вчиненні зазначеного адміністративного правопорушення не визнав, пояснивши, що до служби таксі він відношення не має. Розібравшись у ситуації та взявши до уваги пояснення заявника, свідків та інспекторів патрульної поліції суд, після тривалого судового процесу, визнав водія винним та наклав на нього адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Автор: Алла Самойленко