Новини
Бізнес

Хмельничани можуть оформити «теплий кредит», не виходячи з дому

У мобільному додатку Приват24 з’явилася нова функція, яка зробить отримання позики зручнішою

Починаючи з весни ПриватБанк, долучився до державної програм, яка тільки зараз починає виходити на ринок – «теплі кредити» для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

«Очевидно, що ще не один рік питання енергозаощадження буде актуальним для України. Такі програми сприяють зменшенню витрат на енергоносії, економії енергії, – відзначив на нещодавній прес-конференції директор Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку Юрій Браніцький. – Одна з таких програм передбачає відшкодування для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Держава може відшкодувати від 40 до 70% витрат в залежності від того, яка кількість субсидіантів проживає в будинку».

Умови кредиту: до 500 тисяч гривень під 18% річних. Термін – до 36 місяців. Без застави. За наявності відшкодування цей подібний кредит стає дуже вигідним.

Також з 3 квітня офіційно запущена ще одна технологія, яка передбачає співпрацю з урядом – «теплі кредити» тільки для фізичних осіб.

«Ми не могли використати тут наші напрацювання, наші готові інструменти. Отже базовим, практично єдиним інструментом, який потрібен, щоб скористатися цією програмою (а вона теж передбачає відшкодування тіла покупки, вартості придбання обладнання чи матеріалів, які, згідно з переліком Кабінету Міністрів підпадають під цю програму (вікна, двері, дах, тепло матеріали, заміна на твердопаливні котли тощо – цей перелік досить широкий), – є картка «універсальна», – прокоментував Юрій Браніцький. – На цих картах, крім кредитного ліміту,  є ще один – «оплата частинами». Ми його використовували завжди для пропозицій купувати товари, розбиваючи вартість на частини без оформлення кредиту. Тепер ми пропонуємо цю ж технологію накласти на технологію оплати частинами».

Таким чином власник кредитної карти, за бажанням, має лише обрати товар, який входить до переліку, визначеного Кабінетом міністрів України. Купити такий  товар можна в звичайному магазині, який підключений до програми «оплата частинами ПриватБанк», або в інтернет-магазині, або на спеціальному майданчику ПриватМаркет – будь-який канал входитиме до цієї програми. Щоб отримати відшкодування, потрібно після покупки самостійно або з допомогою консультації банківського працівника, на своєму Приват24 зайти в розділ «Оплата частинами. Теплі кредити» та внести туди необхідну інформацію, яка теж передбачена постановою КМУ.

«Щомісяця ми такі реєстри направляємо самостійно в Кабінет Міністрів, отримуємо звідти відшкодування, і ці компенсації зразу зараховуємо на картки, – відзначив Юрій Браніцький. – Термін кредиту – два роки, сума – в межах 50 тисяч. І жодних відсотків по кредиту».

Читайте також: Три пенсії у подарунок…

Автор: Тетяна Новак