Новини
Події

У Шепетівці відкрився музей писанки

Минулого тижня  розпочав свою роботу музей писанки, який створено на базі Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді з метою вивчення та популяризації писанкарства як одного з видів народного мистецтва, формування всебічно освіченої особистості, виховання патріотів українського народу. Про це повідомляє сайт управління освіти Шепетівського міськвиконкому.

Керівником музею є Семенишина Ганна Валентинівна, керівник гуртка «Писанкарство» закладу. Робота над створенням музею, підготовкою експозиційних розділів тривала близько року. За цей період виготовлено понад 200 писанок в різних техніках. До роботи активно долучились не лише вихованці гуртка «Писанкарство», а й їх батьки, працівники закладу. На сьогоднішній день в музеї представлено три експозиційних розділи: «Техніки виготовлення  писанок», «Регіональні особливості писанок України», «Західне та Східне Поділля», в розробці ще один розділ – «Природні барвники в писанкарстві».

На заході з нагоди відкриття музею вихованки гуртка «Писанкарство» Подгурна Валерія, Гармашова Каріна, Філюк Анастасія продемонстрували вміння у створенні різних видів писанок та поділились секретами своєї майстерності.

Музей писанки знаходиться в приміщенні Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (вул. Степана Бандери, 59).

Автор: Алла Самойленко