Новини
Культура

Хмельничан запрошують на виставку абстрактного живопису Пав Ела Пванто

У Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки абстрактного живопису Пав Ела Пванто “Цвєтності”.

Пав Ел Пванто – самобутній художник, народився у простій українській сім’ї на Галичині, де і прожив своє життя. Пванто – творчий псевдонім, що означає “Божа балагодать”. Сам себе Пав Ел художником не вважав і говорив, що лише 2% творчості належить йому, а інші 98% створені під керівництвом 5 965 святих, тому він називав їх Чудотворними цвєтностями.

Його послідовник і охоронець спадщини Святослав Лоб, розповідав, що Пванто вмів передбачати майбутнє і бачити людську сутність. Роботи автора сповнені безцінними знаннями та мудрістю тисячоліть.вист1В експозиції представлено 29 робіт. Картини написані на льняному полотні та папірусі і цікаві саме через містичну особистість їх творця.
Що ж відчувають люди, потрапивши до експозиції? Ірреальне сприйняття, розуміння повного непорозуміння і лише трохи згодом можна усвідомити, що ти побачив.
Всі шанувальники мистецтва мають чудову можливість познайомитися з  незвичайними і унікальними цвєтностями, дізнатися про історію колекції з наукової та духовної точки зору.
Виставка діятиме до 16 травня.

Автор: Адміністратор сайту