Новини
Дозвілля

Метрові писанки, розмальовані авто та концерт просто неба: у Хмельницькому відкрився Великодній фестиваль

На майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка ще у п’ятницю, 7 квітня, з’явилися перші провісники свята, що наближається, – композиція з 10 метрових писанок, ексклюзивно розписаних учнями та викладачами початкових мистецьких шкіл та студентами ХНУ, а також світлодіодна писанка та понад тисяча маленьких писанок. Саме того дня планувалося розпочати святковий марафон – фестиваль писанок «Великодній дивосвіт». Через несприятливу погоду його довелося перенести на понеділок, 10 квітня. На жаль, деякі несвідомі хмельничани не оцінили праці дітей та їхніх вчителів – невідомі особи в ніч з п’ятницю на суботу пошкодили одну з робіт, завдавши їй непоправної шкоди.

Аля ця прикрість не змогла зіпсувати свята, яке учора розгорнулося на майданчику у центрі Хмельницького. Розпочалося воно опівдні, у виставковій залі дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, де відбулося відкриття благодійної виставки. А після обіду юні хмельницькі художники – учні дитячої школи мистецтв «Райдуга» – взялися розмальовувати великодніми візерунками два автомобілі, розташовані біля кінотеатру Т. Шевченка та спеціально надані для цієї мети товариством «ТД «Євромоторс». Авторозпис вдався на славу – чимало охочих хмельничан не лише милувалися оригінальними автомобілями, а й залюбки фотографувалися біля них.

Проте основною подією цього дня став концерт, який влаштували просто неба вихованці різних музичних та танцювальних колективів міста, порадувавши присутніх самобутніми піснями та танцями.

Також у рамках фестивалю проводиться серія майстер-класів з розпису писанок.

Завершить «Великодній дивосвіт» весняний концерт, який запланований на 18 годину 18 квітня теж на майданчику біля кінотеатру Т. Шевченка.

Автор: Тетяна Новак