Новини
Політика

Роман Мацола результативно працює на Шепетівщині

Завдяки децентралізації, а також активній роботі народного депутата та місцевої влади є перші результати роботи. Далі буде більше.

У минулу п`ятницю Роман Мацола, після робочого тижня у Верховній Раді, працював на окрузі, зокрема в Шепетівському районі. На першу зустріч у с.Рилівка прийшли мешканці чотирьох сіл – Рилівки, Круглика, Сенігіва та Цвіта. Традиційно, спочатку Роман Миколайович прозвітував перед людьми про свою роботу, як у Парламенті, так і на місцях, а потім радився з селянами про місцеві пріоритети.

Варто згадати про законопроект, співавторства Романа Мацоли, згідно з яким землями за межами населених пунктів мають розпоряджатися саме місцеві громади. Селяни позитивно сприйняли таку ідею та наголосили, що прийняття це могло б навести лад в селах та покращити їх соціально-економічний розвиток.

Під час зустрічей Роман Мацола не уникає складних тем і відповідає на усі питання, які цікавлять виборців – ситуація в зоні АТО, об`єднання в територіальну громаду, місцеві повсякденні проблеми. Радились селяни з депутатом і про те, як ефективніше використовувати приміщення колишньої школи та як покращити транспортне сполучення з іншими населеними пунктами району.

Роман Миколайович також цікавився думкою людей про проекти та об’єкти, які потрібно реалізувати для громади у першу чергу. Мешканці Рилівки, Круглика, Сенігіва та Цвіта пообіцяли якнайшвидше визначити та подати депутату свої пріоритети.

Роман Мацола наголосив, що вирішення більшості питань на селах залежить лише від активності та прагнень самих селян. У свою чергу депутат запевнив, що максимально допомагатиме активу громади.

Наступна зустріч відбулася у селі Плесна. Депутата зустрічали в оновленому  клубі, де в т.ч. й завдяки старанням Романа Миколайовича, замінили систему опалення. Мешканці села привітали народного депутата зі святом Благовіщення та подякували за активну підтримку розвитку їх села.

Також Роман Мацола оглянув дитячий садочок, де завдяки коштам, залученим з державного бюджету, було утеплено фасад. Завідувач дошкільного закладу наголосила, що особливо найвідчутніші зміни взимку, тоді температура в закладі була значно вищою, аніж у попередні роки. Тож від імені усіх мешканців Плесни керівництво села подякувало Роману Мацолі за активну допомогу в розвитку їх громади.

У понеділок депутат продовжив зустрічі з сільськими громадами. У Городнявці оглянув результати реалізації проекту по заміні вікон у школі, поспілкувався з колективом та активними мешканцями, знову звіт про зроблене та планування наступних заходів.

Відвідуючи села народний обранець також проводить там особисті прийоми виборців.

За словами Романа Миколайовича, йому приємно бачити, що завдяки децентралізації та спільним зусиллям позитивні зрушення є у багатьох селах. Депутат каже, що знаю про більшість проблем, які накопичувалися роками, але вірить що спільною працею разом ми їх усі вирішимо.

Автор: Адміністратор сайту