Новини
Суспільство

У Хмельницькому середня тривалість пошуку роботи 99 днів

За даними обласного центру зайнятості у січні-березні 2017 року середня тривалість пошуку роботи зареєстрованими безробітними становила 99 днів, що на 14 менше у порівнянні з відповідним періодом 2016 року.

Кількість осіб, працевлаштованих за сприянням обласної служби зайнятості, зросла на 17% та становила 5,5 тисяч, в тому числі, 4,0 тис. зареєстрованих безробітних.

Кількість роботодавців, які надали інформацію про вакансії, збільшилася на 32% та становила 2,6 тис., а кількість вакансій, поданих у звітному періоді для укомплектування, збільшилась на 38% і становила 8,6 тис.

Середній розмір оплати праці за вакансіями становив  3573 грн.

Близько 71% вакансій – робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії металообробки, будівництва, транспорту, агропромислового комплексу, сфери торгівлі та послуг. Затребувані менеджери (управителі) в усіх сферах економічної діяльності, бухгалтери, економісти та інженери з досвідом роботи, лікарі, вчителі. Крім того, існує потреба в робітниках найпростіших професій — підсобні робітники, прибиральники, двірники, вантажники та інші.

 

Автор: Адміністратор сайту