Новини
Суспільство

Хмельницьких велосипедистів вчитимуть не боятися дороги і отримувати задоволення

У Хмельницькому відкрили велосезон.  Минулої неділі більше сотні  любителів покрутити педалі зібралися біля кінотеатру імені Шевченка, де цього року стартував перший масовий велопробіг. Але катання на велосипеді – не така проста справа, як може здатися на перший погляд. Останніми роками кількість двоколісного транспорту на вулицях міста збільшилась, але постала серйозна проблема: чимало потенційних велосипедистів не орієнтуються у виборі велосипеда та його налаштуванні. Також бояться їхати проїжджою частиною, бо не впевнені в собі, не знають правил дорожнього руху.
Соціальна ініціатива “Хтось не зробить!” відкриває “Школу велосипедистів”, яка буде корисна як для початківців, так і для досвідчених любителів сталевих коней. Під час навчання акцент буде, як правильно підібрати велосипед, навички їзди, школа веломеханіків та курси домедичної допомоги постраждалим під час ДТП. Ділитимуться інформацією досвідчені велосипедисти, інспектори патрульної поліції та інструктор першої допомоги товариства Червоного Хреста. Курс у школі розрахований на чотири заняття, проводитись буде постійно: два заняття в тиждень — вівторок та четвер.
Теоретичні заняття “Школи велосипедистів” проводитимуться в БФ “Карітас” на вул. Зарічанській, 10/3 з 18 квітня о 18.00. Практичні заняття у супроводі інструкторів та автомобіля патрульної поліції — на вулицях міста. Тел. 067-856-11-28, e-mail: khtos.bezpeka.km@gmail.co

За матеріалами газети “Проскурів”

Читайте також  “Заїзди і прогулянки: яким буде новий велосезон-2017 для хмельницьких роверистів”

Автор: Алла Самойленко