Новини
Суспільство

На Хмельниччині за три місяці планують набрати 430 контрактників

Як відзначають в обласному військкоматі, Хмельницька область завжди займає перші позиції щодо виконання плану з набору військовослужбовців за контрактом.

«Перший квартал ми вже виконали на 102 відсотки, на цей квартал нашій області визначили 430 осіб, думаю ми його закриємо. Не треба боятися, сидіти вдома, якщо дозволяє здоров’я, йти до війська і захищати батьківщину. Це не означає, що одразу вас відправлять на першу лінію оборони у зону АТО. Це можуть бути підрозділи технічного забезпечення», – зауважив заступник Хмельницького обласного військового комісара Володимир Гучок.

Крім того, як він повідомив, триває весняний призов на військову службу. З нашої області мають відправити до війська 645 осіб.

У військкоматі додають, що демобілізованих військовослужбовців з досвідом служби у зоні АТО запрошують укласти контракт із командиром частини щодо проходження військової служби в резерві та поїхати на військові збори для підтримання рівня фахової підготовки та підвищення бойового вишколу.

«Резервісти це особи, які проходять службу у військовому резерві ЗСУ чи інших військових формувань. До першої черги входять ті військовозобов’язані, які були у зоні АТО і були демобілізовані, до другої – ті, які також мають досвід АТО, але не були зараховані за певних причин, і ті, які були звільнені зі строкової служби», – пояснив начальник відділу військового обліку та бронювання Хмельницького обласного військового комісаріату Андрій Лук’янчук.

Слід відзначити, під час проходження зборів за резервістом зберігається місце праці та середньомісячна заробітна плата та інші пільги.

Автор: Тетяна Новак