Новини
Події

У тіньового обігу на Хмельниччині вилучили алкоголь, цигарки і пальне

У ході проведення операції «Акциз -2017» підрозділом з протидії незаконному обігу підакцизних товарів оперативного управління Державної фіскальної служби Хмельницькій області на теренах краю з протиправного обігу вилучено підакцизної групи товарів на суму 3,7 мільйона гривень.
Що стосується конкретики обігової тіньової продукції, то це передусім майже 600 дікалітрів лікеро-горілчаних напоїв та спирту, 700 пачок тютюнових виробів та майже 60 тонн паливно-мастильних матеріалів.
Загалом за офіційної статистикою за даним напрямком протидії поширенню на ринку різноманітного фальсифікату, сурогату та контрафакту виявлено 19 порушень податкового законодавства. Зокрема, обліковано кримінальних правопорушень у сфері обігу підакцизних товарів за статтею 204 Кримінального кодексу України. Також складено 12 адміністративних протоколів за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом підакцизних товарів.
На думку оперативних співробітників фіскальної служби, протидія потраплянню в обіг різного роду тіньової фальсифікованої продукції не лише запобігає бюджетним втратам, але й упереджує імовірну шкоду, яку може нанести життю та здоров‘ю громадян в першу чергу вживання сурогатних алкогольних напоїв. Тим паче, останній часом має місце тенденція їх маскування під елітні та брендові вироби. В цілому очищення ринку від тіньової продукції працює на захист вітчизняного виробника та створення умов для здорової конкуренції.

Інформація ДФС у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко