Новини
Суспільство

Повістка у 60 років: у хмельницькому військкоматі пояснили, чому чоловіків «у віці» поновлюють на обліку

На Хмельниччині чоловікам під 60 років приходять повістки у військкомати. Їх поновлюють на військовому обліку.

Як повідомляють в обласному військовому комісаріаті, законом України встановлено, що граничний вік перебування в запасі становить 60 років, тому військові комісаріати зараз проводять заходи для виклику громадян і поновлення їх на військовому обліку.

«Зараз дуже багато відмов і суперечок, навіть відкритої агресії щодо працівників військового комісаріату. Я хочу пояснити, чому тих, хто був звільнений, поновлюють на обліку. Ми всі є громадянами України і повинні дотримуватися законодавства, а граничний вік перебування в запасі становить 60 років, а не 45 як раніше», – зазначив начальник відділу військового обліку та бронювання Хмельницького обласного військового комісаріату Андрій Лук’янчук.

За його словами, це викликано тим, що у разі відкритої агресії мобілізаційного ресурсу не вистачить. Тому в запас зачисляють і тих, кому до 60 років.

«Якщо людина поновлена, це не означатиме, що її одразу відправлять на війну. Самі розуміємо, що в такому віці за станом здоров’я хіба лише третина поновлюється на обліку. Звертаюся до подолян: якщо вас викликають, приходьте, проходьте медкомісії і поновлюйтесь», – наголосив Андрій Лук’янчук.

Автор: Тетяна Новак