Новини
Суспільство

На Хмельницькій АЕС в кінці квітня ліквідуватимуть умовну аварію

 

            27 квітня 2017 року на Хмельницькій АЕС буде проводитись загальностанційне протиаварійне тренування з ліквідації умовної аварії. Тренування відбудеться згідно із графіком проведення протиаварійних тренувань аварійних груп та бригад та відповідно до вимог «Методики з підготовки, організації та проведення протиаварійних тренувань у відокремлених підрозділах ДП «НАЕК «Енергоатом».

У тренуванні будуть задіяні персонал аварійних груп і бригад ВП ХАЕС, сили й засоби військової частини з охорони ХАЕС, спеціалізованої медико-санітарної частини м. Нетішина, особовий склад 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Хмельницькій області.

Під час тренування буде здійснено перевірку  готовності і відпрацьовано дії керівного складу, оперативного персоналу, групи інженерної підтримки, персоналу аварійних груп і бригад атомної станції до реагування у разі виникнення аварій чи надзвичайних ситуацій, організації робіт з їх локалізації , а також ліквідації  їх наслідків.

 

Джерело

Автор: Алла Самойленко