Новини
Суспільство

Нове місце для селфі: у центрі Хмельницького зацвіла сакура

Частинка Японії – в самісінькому центрі Хмельницького. Днями на майдані Незалежності в обласному центрі зацвіла сакура.  Газон поблизу східного дива вже витоптали любителі фотографуватися на яскравому фоні.

Три дерева у центрі міста – особлива селфі-зона, хмельничани та гості  міста вже вишиковуються у чергу, аби сфотографуватися біля сакур. Роблять знімки біля квітучих дерев матусі з маленькими дітьми, дорослі жінки і чоловіки.

«Ми з донькою спеціально прийшли на майдан, аби сфотографуватися. Для нашої місцевості японська вишня – це екзотика, гріх не зробити фото, – розповідає хмельничанка Марина Гонта. – Торік не встигли прийти, поки сакура цвіла, то тепер поспішали. Навіть у черзі довелося постояти».

За інформацією міської ради, на головній площі Хмельницького цвіте різновид сакури, що пристосований до природних умов саме нашої місцевості. Вона розцвітає, коли температура повітря кілька днів тримається на позначці не менше семи градусів тепла. А справжня от японська вишня в обласному центрі зростати не зможе, оскільки не витримає зимових морозів.

Розпустилися поки не всі квіти на деревах, тож встигнути зробити по-справжньому весняне фото встигне кожен.

Автор: Тетяна Новак