Новини
Суспільство

У Хмельницькому безробітній молоді допомагають працевлаштуватися

Хмельницький міський центр зайнятості повідомляє, що у січні-березні 2017 року знайшли роботу 422 молодих осіб. За цей період статус безробітного у Хмельницькому МЦЗ мали 732 особи у віці до 35 років, відповідно до Закону до молоді належать громадяни України віком від 14 до 35 років. Станом на 01.04.2017 року на обліку в центрі зайнятості перебувало 411 осіб цієї категорії безробітних. Із них  за професійним  досвідом раніше працювали у сфері державного управління й оборони   21,4%; фінансова та страхова діяльність – 10%, в оптовій, роздрібній торгівлі – 13,8%, у переробній промисловості -10%.
З метою повернення безробітної молоді до продуктивної діяльності   міським центром зайнятості здійснюються заходи активної політики сприяння зайнятості  населення:  надання  інформаційних,  консультаційних  та профорієнтаційних послуг, створення банку вакансій та пошук підходящої роботи, сприяння в працевлаштуванні, у тому числі шляхом організації підприємницької діяльності,  здійснення  професійної підготовки, перепідготовки,  підвищення  кваліфікації,  залучення до громадських та інших робіт тимчасового характеру.
У січні-березні 2017 року знайшли роботу 422  молодих громадян, в тому числі 149 безробітних. 1 особа започаткувала власну справу. Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці та задоволення кадрових потреб роботодавців проходили професійне навчання  192 особи
Під час працевлаштування молодих осіб, які мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню (молодь, яка закінчила або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах; яка звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби, і яка вперше приймається на роботу), роботодавцю компенсуються фактичні витрати в розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу. У січні-березні 2017 року 8 безробітних з числа молоді  працевлаштовано на нові робочі місця  з наданням компенсації роботодавцям та  на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності, із здійсненням компенсації витрат суб’єктами малого підприємництва  у розмірі єдиного соціального внеску.
Протягом зазначеного періоду 18 молодих осіб, зокрема 17 безробітних, працювали на громадських та інших роботах тимчасового характеру. З метою професійного самовизначення, підвищення якості та конкурентоспроможності національних кадрів, збалансування ринку праці та ринку освітніх послуг, профілактики безробіття, міський центр зайнятості надає профінформаційні та профконсультаційні послуги. Ними у звітному періоді  було охоплено 1060 осіб у віці до 35 років, у т.ч. 655 безробітних. Крім того, профорієнтаційні послуги отримали майже тисяча осіб, які навчаються у навчальних закладах різних типів.

Автор: Алла Самойленко