Новини
Події

Команда Хмельницької області на Всеукраїнській олімпіаді з трудового навчання виготовляла цукерки та з непотрібного робили корисне

У ІV етапі Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання, який відбувся у Полтаві, Хмльницьку область прсставляла команда з трьох учнів. Це Дацков Ярослав, учень 10 класу Хмельницької гімназії №2, Комарніцький Ярослав, учень 11 класу Косиковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Новоушицького району та Чернецька Лілія, учениця 10 класу Городоцької ЗОШ №4 І-ІІІ ступенів.

Керівником команди була вчителька трудового навчання Городоцької ЗОШ№4 І-ІІІ ступенів Крімер Валентина Василівна. Олімпіада тривала 6 днів. За цей час діти виконували тестові завдання, творче завдання, під час якого виготовляли власноруч цукерки та практичну роботу, під час якої з непридатних для подальшого використання речей виготовляли корисні речі.

Учениця Городоцької ЗОШ №4 з успіхом справилась з усіма завданнями і посіла високе ІІ місце. Крім призового індивідуального місця, команда області за виставку отримала Диплом ІІ ступеня в номінації «Стиль оформлення виставки». Варто зазначити, що 90 відсотків експонатів, що були представлені на виставці від Хмельницької області, були виготовлені саме в Городоцькій ЗОШ №4.

Чернецька Лілія є ученицею Крімер Валентини Василівни, яка працює в школі з 1986 року. Вчителька особливу увагу приділяє формуванню освіченої, вихованої соціально активної особистості, працює над формуванням у дітей естетичного смаку та спонукає їх до творчої активності. Нею розроблено навчальний посібник «Технологія виготовлення м’якої іграшки», який на конкурсі «Хмельниччина на шляхах реформування» посів І місце.

Кожного року учениці Городоцької ЗОШ №4 стають переможцями ІІ етапу та учасниками і призерами ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад, починаючи з 2011 року. А цього року Чернецька Лілія стала ще й призером ІV етапу Всеукраїнських олімпіад.

За матеріалами Городоцької РДА

Автор: Алла Самойленко