Новини
Суспільство

На Хмельниччині представники ЄС інформуватимуть про можливості і дискутуватимуть про бізнес і освіту

Вчора, 19 квітня, розпочався триденний візит делегації представників ЄС в Україні. Вони представляють інформаційну кампанію “Будуймо Європу в Україні”, метою якої є пояснити важливість реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, поширення європейських цінностей та підвищення рівня обізнаності українців щодо розвитку відносин між Україною та ЄС.

У ході заходу, участь у якому взяли представники обласної влади та місцевого самоврядування, бізнесу, громадських організацій, управлінь, департаментів та окремих вищих навчальних закладів області, Ірина Стаднійчук – документаліст відділу преси й інформації Представництва ЄС ознайомила з програмами та проектами ЄС у різних галузях. Це нові можливості для жителів України отримати допомогу та підтримку ЄС в питаннях розвитку малого та середнього бізнесу, освіти та науки, реформ децентралізації тощо.
Окрема увага приділена Європейським цінностям через культуру і спорт. Наразі реалізується програма “Креативна Європа”, яка передбачає підтримку фестивалів, конкурсів та інших культурних заходів.
Сьогодні Україна долучена до 22 програм ЄС. Програмою перебування на Хмельниччині передбачено проведення відкритої лекції-дискусії “Освітні програми ЄС: можливості для студентів”, панельної дискусії для бізнесу “Вихід на ринки ЄС: можливості, шляхи, інструменти, а також успішні історії українських бізнесменів”.

Під час тренінгу “Як написати грантову заявку на конкурси ЄС?” учасники мають можливість більше дізнатися як отримати грантову підтримку ЄС, як підготувати успішну грантову заявку, як працює фінансування та які є поточні програми та гранти ЄС, на які можна подати заявку.

 

Джерело

Автор: Алла Самойленко