Новини
Події

На Хмельниччині знайшли і знешкодили відразу два снаряди часів Другої світової війни

Як повідомляє Славутський районний сектор ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, 18 квітня на пункт зв’язку 18-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що за межами села Миньківці він випадково знайшов предмет, схожий на вибухонебезпечний.

Згодом, цього ж дня, надійшло ще одне повідомлення від працівника залізничної станції «Шепетівка-1» про те, що на 180 км перегону Славута -Ст. Кривин поблизу села Колом’є на відстані 25 м  від залізничного полотна, він виявив вибухонебезпечний предмет.

До місць виявлення вибухонебезпечних предметів для ідентифікації знахідки відразу були направлені працівники районного сектору Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області. Про знахідки повідомили також і працівників поліції.

Прибувши на місця знахідок, фахівці встановили, що в обох випадках виявлені предмети є снарядами часів Другої світової війни: у с.Миньківці – мінометна міна калібру 82 мм; у с.Колом’є – артилерійський снаряд калібру 152 мм.

19 квітня групою піротехнічних робіт Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області обидва артснаряди було вилучено та знищено на спеціально відведеному майданчику.

Автор: Алла Самойленко