Новини
Кримінал

На Хмельниччині оперативники затримали серійного злодія-рецидивіста

26-річний житель Волочиського району раніше вже тричі притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини і під час вчинення чергової серії крадіжок перебував на іспитовому терміні.

Оперативники Волочиського відділення поліції вирахували і затримали 26-річного жителя району, який перебував у розшуку за вчинення серії крадіжок на території міста Волочиськ та довколишніх сіл.

Зловмисник проникав у приміщення приватних господарств, підприємств, адміністративних установ, звідки викрадав цінні речі, грошові кошти, прикраси тощо. Більшість викраденого збував, а гроші витрачав на власні потреби. Частину речей правоохоронцям вдалося вилучити.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому вже оголошено про підозру у вчиненні чотирьох крадіжок. Зокрема, йдеться про крадіжку оргтехніки на суму майже 9 тисяч гривень з приміщення однієї із сільських рад району. Крім того, чоловік підозрюється у крадіжці грошей та техніки із місцевих підприємств на суму понад 50 тисяч гривень, а також музичних інструментів та обладнання з приміщення церкви на суму понад 14 тисяч гривень. До речі, більшість майна релігійної громади працівники поліції вилучили під час обшуків, повідомляють у секторі комунікації поліції Хмельницької області.

Наразі слідчі дії тривають. Правоохоронці кажуть, що зловмисник може бути причетний до більш, ніж 10 крадіжок не тільки на території Волочиського району, а й за його межами.

Чоловікові доведеться відповідати перед законом за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

 

Автор: Тетяна Новак