Новини
Дозвілля

Переможниця «Коронації слова» презентувала хмельничанам книгу про маніяка

У Хмельницькому в книгарні «Є» 20 квітня молода письменниця Ксенія Циганчук презентувала свою першу книгу «Коли приходить темрява». Авторка у літературному конкурсі «Коронація слова» отримала спеціальну премію від письменника Андрія Кокотюхи за кращий гостросюжетний детектив.

Як розповіла Ксенія, її роман «Коли приходить темрява» – про загадкового маніяка, якого шукають у рідному для неї місті Рівному: «До останніх сторінок намагалася, щоб читачі не здогадалися, хто вбивця. Книжка для повнолітніх, у ній багато жорстоких сцен», – зазначила письменниця.

Книгу дівчина написала понад 6 років тому, але тільки нещодавно її видали. Усі події роману відбуваються у Рівному. Головний герой, Назар, випадково знаходить труп, після чого постійно відчуває, що за ним стежать.

На презентацію прийшло небагато любителів інтригуючих історій, однак вони активно цікавилися, де Ксенія черпає натхнення, і коли вийде у світ наступна книга її авторства.

«Не зажди натхнення приходить у темряву, але найчастіше пишу вночі. Можливо, це пов’язано з тим, що вдень я на роботі. Це властиво для життя багатьох письменників. Натхнення може прийти в будь-який момент і я дуже рада, якщо це саме тоді, коли я можу писати», – поділилася Ксенія Циганчук.

Вона зізналася, що вже має два рукописи – «жахливчик» і детектив. Попри вдалі спроби у цих жанрах, письменниця також планує спробувати себе в інших.

Автор: Тетяна Новак