Новини
Суспільство

За кошти із міського бюджету у Хмельницькому реконструюють СІЗО

Від тюрми і суми не зарікайся. Життя за ґратами у нашій країні часто перетворюється на кошмар, а клейма «зека» не можуть позбутися й ті, що виправилися. Аби покращити тимчасове утримання у Хмельницькому СІЗО, міська рада виділить кошти на капітальний ремонт. Із необхідних півтора мільйонів цього року ізолятор отримає 70 тисяч.

За минулий рік у стінах хмельницького СІЗО побувало понад 7 тисяч осіб. У загальному, чекати свого вироку тут може 421 особа. Ізолятор складається з двох режимних корпусів, одному з яких уже понад 100 років. А комунікації уже двічі відслужили свій термін придатності.

Начальник СІЗО розповідає: нині наземні і підземні комунікації потребують повномасштабного поновлення та навіть повної заміни. А коштів на це – немає. У березні тут попрацювала комісія, що і склала кошторисну програму на 2017-2020 рр.

Скаржиться: прогулянкові дворики не накриті шифером – близько 75 м.кв., харчоблок та банно-пральний комбінат втомилися від постійного «замазування» проблем. Місто пішло на зустріч і уже виділило перший транш.

Містяни певні: люди мають відбувати покарання у гідних умовах, адже навіть засуджені – перш за все ЛЮДИ.

Майже 2 роки тому містом ходили чутки про перенесення ізолятору за межі міста. Та віз і нині там… Нині ж хмельничани запевнили – для цього, певне, не час, адже у міста та країни є проблеми важливіші й нагальніші.

Керівництво ж СІЗО запевняє, ідея більша схожа на красиву казку, як і гуманна в’язниця Норвегії в Україні. І знову ж таки – через кошти.

Отож, програму вартістю у півтора мільйони керівництво пеніціарної установи ще має відстояти перед депутатами міської ради. І лиш якщо вони згодяться, далі робитимуть кроки до покращення.

Подробиці – у сюжеті 33 каналу

Автор: Тетяна Новак