Новини
Суспільство

Чи проголосують старокостянтинівські депутати за збільшення зарплати для мера?

На майбутню сесію, що відбудеться 28 квітня, винесено проект рішення про збільшення заробітної плати міському голові. Про це повідомляє “Старокостянтинів небайдужий”.

За цим проектом пропонується змінити рішення “Про умови оплати праці міського голови, першого заступника міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови, керуючого справами виконавчого комітету міської ради”, та встановити здійснення преміювання міського голови в межах коштів, передбачених на преміювання, та в межах економії коштів на оплату праці в розмірі 200% нарахованої заробітної плати щомісячно з 01.01.2017 р.

У разі, якщо депутати проголосують за дане рішення, Микола Мельничук отримуватиме премію у розмірі 200% від нарахованої заробітної плати, тобто від суми посадового окладу разом з усіма надбавками. Іншими словами фактично він одержуватиме одразу три зарплати замість однієї, до того ж за місяці, які вже минули, з 01 січня 2017 року.

Наразі розмір щомісячної премії міського голови дорівнює розміру посадового окладу.

У 2016 році Микола Мельничук задекларував понад 191 тис. грн. офіційного доходу від заробітної плати, це близько 16 тис. грн. в місяць. Якщо депутати ухвалять зміни, то ця сума має суттєво зрости.

21 квітня на засіданні постійної комісії, де депутати попередньо розглядали це питання, доповідач повідомив присутніх, що питання підняття заробітної плати міському голові виникло, у зв’язку з тим, що “аналізуючи інші міста получається, що наш міський голова дуже мало отримує заробітної плати і Камінською Валентиною Казимирівною було вирішено зробити такі зміни”.

Обговорення проекту рішення у відео:

Автор: Алла Самойленко