Новини
Дозвілля

Гість з Канади розповів хмельничанам про електронну музику

У Хмельницьку галерею «Масло» завітав гість із Канади аби розповісти про електрону музику. Із бажаючими він ділився власним досвідом та історією жанру. До міста Джейкоб приїхав вдруге із власним експериментальним звучанням. Розповідав та показував, як поєднується картинка із різними звуками.
21 квітня пройшла лекція українського гостя із Канади під назвою «Електронна музика з середини пустоти». У сенс розмови був вкладений творчий шлях самого Джейкоба, його подорожі та проживання із різними групами людей, що безпосередньо вплинуло на його творчість.
Електрона музика має широке значення у сучасному світі. Звучання створюється із використанням електронних інструментів та комп’ютерних музичних програм. Найчастіше використовуються драм-машини, семплери, синтезатори. На думку Джекоба, електронна музика особлива широтою звучання, а всі інші жанри мають певні обмеження.
У світі електрона музика популярна і має глибоке історичне значення. В Україні ця культура дещо запізнюється із розвитком. Так сталося, що на радіо та телебаченні її не почуєш. Через велику наповненість звуків її рахують не форматною. Та Джекоб впевнений, що вона зможе дістатися слухача і соціальними мережами.
Минулого року Джекоб вже приїздив до України і встиг зіграти у багатьох містах. Цього разу він запланував концерти у Хмельницькому та Тернополі. І далі планує продовжувати грати вже у Європі.
Подробиці – у сюжеті каналу Ексклюзив

Автор: Тетяна Новак