Новини
Події

Мешканцям гуртожитків на Хмельниччині нараховували квартплату з незаконною націнкою

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України повідомляє про те, що  Нетішинський професійний ліцей оштрафовано на 68 тис. грн за зловживання монопольним (домінуючим) становищем.

Розглянувши звернення ГО «Спілка власників житла міста Нетішин», Відділення встановило, що Нетішинський професійний ліцей застосовував для мешканців гуртожитків по просп. Незалежності, 6 та просп. Незалежності, 8, тарифи на житлово-комунальні послуги, які не відповідали фактичним витратам на їх виконання.

Проаналізувавши калькуляції, Відділення встановило, що фактичні витрати були менші нарахованих. До калькуляції були включені витрати на ремонт гермошвів, поточний ремонт теплолічильника, поточний ремонт водолічильника, перезарядку вогнегасника, хоча оплата за зазначені послуги не здійснювалась.

Крім того, всупереч вимогам чинного законодавства, Нетішинський професійний ліцей здійснює нарахування квартирної плати мешканцям гуртожитків без погодження з виконавчим комітетом Нетішинської міської ради.

Користуючись монопольним (домінуючим) становищем, Нетішинський професійний ліцей встановив квартплату, яка не відповідала фактичним витратам на її виконання і таким чином ущемляв права споживачів цієї послуги.

Відділення зобов’язало Нетішинський професійний ліцей припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Автор: Алла Самойленко