Новини
Події

З’ясовано обставини групового нещасного випадку з автомобілем швидкої допомоги у Хмельницькому

Комісією, створеною наказом Управління Держпраці у Хмельницькій області, завершено спеціальне розслідування причин та обставин дорожньо-транспортної пригоди, що трапилася 27 лютого 2017 року з працівниками Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Про ДТП ми повідомляли раніше.
За результатами проведеного розслідування з’ясовано обставини групового нещасного випадку. Зокрема, спеціалізований санітарний автомобіль швидкої допомоги «Pegeout Boxer» близько першої ночі переїжджав перехрестя між проспектом Миру та Старокостянтинівським шосе. У цей момент, пасажирський автобус «MAN 8150 FOCL» рухаючись по проспекту Миру зі сторони вул. Свободи, не надав перевагу в русі кареті швидкої допомоги, допустивши зіткнення. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди троє працівників екстреної медичної допомоги отримали травми різного ступеня важкості.
Комісія дійшла висновку, що даний груповий нещасний випадок є таким, що пов’язаний з виробництвом та підлягає обліку. Причинами нещасного випадку є насамперед порушення Правил дорожнього руху України, повідомляється на сайті Держпраці у Хмельницькій області.
Для запобігання подібним випадкам комісією рекомендовано ознайомити з обставинами та причинами нещасного випадку всіх працівників Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф та провести позаплановий інструктаж з питань охорони праці.

Автор: Алла Самойленко