Новини
Суспільство

Про безпеку проведення «Євробачення-2017» дбатимуть митні кінологи з Хмельницького

Провідні фахівці Департаменту спеціалізованої підготовки та  кінологічного забезпечення ДФС з Хмельницького взяли участь у міжвідомчому семінарі кінологічних підрозділів та служб силових структур України, який проводився у Рівному на базі кінологічного центру Національної поліції.
Це вже третій міжвідомчий семінар за участю представників кінологічних підрозділів і служб Державної фіскальної служби, Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Державної служби з надзвичайних ситуацій та спеціалізованих центрів і навчальних закладів, який проводиться у такому представницькому і фаховому форматі.
Метою таких спільних заходів є налагодження та продовження співпраці між усіма відомствами з питань службової кінології, ефективного використання службових собак на місцях, координації дій та вироблення єдиної концепції у протидії тероризму, боротьби з кримінальними правопорушеннями, зокрема, у сфері незаконного обігу наркотиків, зброї, вибухівки та виявлення контрабанди.
На семінарі обговорювалися питання ефективного використання потенціалу кінології в протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки та порядку, узагальнено результати службової діяльності.
Особливий акцент зроблено на безпечне проведення «Євробачення-2017», зокрема, із залученням службових собак для забезпечення безпеки громадян.
Під час наради присутні обговорили питання підвищення якості навчання та кваліфікації кінологів, матеріально-технічного забезпечення кінологічних центрів, проблеми та перспективи племінного розведення собак, їх утримання та підготовки.
За результатами семінару прийнято рішення про запровадження уніфікованої методики підготовки кінологів та розроблення державних стандартів тренування, харчування, догляду за службовими собаками.
Для реалізації окреслених на семінарі проектів буде створено відповідну робочу групу.

Джерело

Автор: Алла Самойленко