Новини
Бізнес

На Хмельниччині скоро запрацює один з найпотужніших у країні переробник сої

На Старосинявщині запрацює один з найпотужніших заводів з переробки сої.  Будівництво такого олійно-екстракційного заводу завершується у селі Адампіль. Загальна сума інвестицій, вкладених у даний проект, становить 1,5 мільярда гривень.
Підприємство вирізняється компактним розташуванням та займає площу 5,958 га, що сприятиме економії енергоресурсів та є досконалим з точки зору логістики. Планова потужність – 1500 тонн на добу, кінцевим виробництвом продукції має бути соєва олія, шрот, лецетин та гранульована соєва оболонка.
Працюватимуть тут у три зміни, а загальна кількість працюючих складатиме понад 200 осіб.
Познайомився із найбільш потужним з-поміж такої спеціалізації заводів не тільки в Україні, а й Європі, й очільник області Олександр Корнійчук. Посадовець висловив сподівання, що введення заводу в експлуатацію забезпечить створення нових робочих місць, сприятиме поверненню молоді в село, позитивно вплине на розвиток інфраструктури та зростання економічних показників не лише Старосинявського району, але й області, що у свою чергу принесе додаткові надходження до бюджетів усіх рівнів.

 

Інформація ДФС у Хмельницькій області

Автор: Алла Самойленко