Новини
Суспільство

На Хмельниччині активно збільшується кількість підприємців

Протягом січня-квітня 2017 року на Хмельниччині більше зареєстровано суб‘єктів підприємницької діяльності, ніж знято з реєстрації. Зокрема, плюсова динаміка юридичних осіб-суб‘єктів господарювання показує їх збільшення на 225 одиниць, фізичних осіб-підприємців – на 520.
Загалом на сьогодні в області здійснюють активну бізнесову діяльність 12210 юридичних осіб – суб‘єктів підприємницької діяльності та 50250 ФОПів.
«Позитивна тенденція до зростання кількості працюючих суб‘єктів господарювання обох категорій базується в першу чергу на реальних заходах з легалізації праці, яка відкриває рівні конкурентні умови платникам податків.  Водночас чимало подолян дійсно започаткували  свою справу та стали відповідальними підприємцями і платниками податків. Принагідно відзначу, що прозора, легальна і продуктивна робота стає трендом діяльності бізнесу Хмельниччини», – розповів  керівник Головного управління ДФС у Хмельницькій області Анатолій Марценюк.
За даними підрозділу моніторингу доходів та обліково-звітних систем ГУ ДФС у Хмельницькій області, саме підприємці-фізичні особи, котрі працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, збільшили сплату єдиного податку протягом чотирьох місяців 2017 року на 158 відсотків, або 64 мільйони гривень. Загалом за вказаний період до місцевих бюджетів  краю сплачено 204,2 мільйона гривень єдиного податку саме підприємцями-фізичними особами.
Джерело km.sfs.gov.ua

Автор: Алла Самойленко