Новини
Суспільство

На Хмельниччині у поточному році працевлаштовано п’ять з половиною тисяч безробітних

На нараді, яка відбулася минулого тижня  за участі заступника голови Хмельницької обласної адміністрації Валерія Олійника, головного інспектора Управління Держпраці у Хмельницькій області Юрія Борисюка, керівного складу обласного та базових центрів зайнятості, підбили підсумки  роботи Хмельницької обласної служби зайнятості у першому кварталі 2017 року та визначили основні напрямки діяльності Хмельницької обласної служби зайнятості до кінця 2017 року. Директор обласного центру зайнятості Сергій Черешня зауважив, що протягом січня – березня 2017 року Хмельницька обласна служба зайнятості продовжила системну роботу щодо надання соціальних послуг населенню та роботодавцям.  За його словами, “у першому кварталі цього року знайшли роботу понад 5,5 тисяч осіб, що майже на 17% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із них, близько 4 тис. – безробітні, що майже на 7% більше. Досягнуто зменшення терміну пошуку роботи до 99 днів, в порівняні з 113”. Служба зайнятосі активно співпрацювала  з роботодавцями, запроваджувалися сучасні підходи до обслуговування незайнятого населення та роботодавців.

Протягом січня – березня кількість роботодавців, які в пошуках працівників звернулися за допомогою до служби зайнятості, збільшилась на 32% і становила 2,6 тис., при цьому кількість вакансій збільшилась на 40% і становила 9.0 тис. Найактивніше спрацювали Хмельницький та Кам’янець-Подільський міські центри зайнятості, Старокостянтинівський міськрайонний центр зайнятості, Городоцький, Дунаєвецький, Кам’янець – Подільський районні центри зайнятості.

Говорили також і про те, що ще треба зробити до кінця 2017 року, а саме про децентралізацію, формування територій громад Хмельницької області. Впродовж останніх двох років у Хмельницькій області відбулися вибори у 26 ОТГ, в результаті чого було об’єднано 41,2 % громад, що в кількісному виразі становить 249 громад з 605 запланованих.

З огляду на те, що існує певний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, обласна служба зайнятості активно займається підготовкою кадрів для його подолання та підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці. Професійне навчання пройшли понад 2.6 тис. безробітних, що майже на 6% більше аналогічного періоду минулого року. Найбільше відсотково та в натуральному вимірі відбулося збільшення цього показника, в Волочиському, Дунаєвецькому, Кам’янець – Подільському, Чемеровецькому районних центрах зайнятості, Хмельницькому та Кам’янець-Подільському міських центрах зайнятості, зазначив С.Черешня. У планах на 2017 рік – забезпечення системної та якісної роботи з роботодавцями спрямованої на задоволення їх кадрових потреб, в тому числі шляхом підготовки кадрів та компенсації ЄСВ; підвищення якості вакансій та стимулювання до створення нових робочих місць; забезпечення адресного надання соціальних послуг безробітним та сприяння у працевлаштуванні шукачів роботи; сприяння працевлаштуванню соціальнонезахищених верств населення, особливо, учасників АТО, осіб з інвалідністю; підвищення професійної компетенції фахівців обласної служби зайнятості, ефективне використання в обслуговуванні клієнтів новітніх технологій.

Джерело www.dcz.gov.ua

Читайте також “У Хмельницькому безробітній молоді допомагають працевлаштуватися”

Автор: Алла Самойленко